7 Aralık 2010 Salı

Bülbül yuvasi



cok zamandan beri bu tatliyi denemek istiyordum hazir yufkayida bulunca bir kactanede bülbül yuvasi yapim dedim:) ölcü vermiyorum cünkü istege göre yapilabilir bende zaten sadece 4 tane yaptim:)
malzemeler:
  • Hazir yufka
  • tere yagi
  • fintik veya ceviz ici
Yapilisi:
Tereyagini eritelim ,yufkalarimizdan bir taneyi uzunlamasina alalim üzerine biraz tereyagi sürelim ( sürmezseniz büzerken catliyor) oklavamiza sonununa kadar sarmiyoruz 2-3 cm sarkik birakin ve iki yanindan büzelim Daha sonra oklavayı çıkaralim ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalim. Oklavaya sarmadığımız 2-3cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyalim. Diyer yufkalarida ayni sekilde saralim Üzerine erittiğiniz tereyagindan fircayla sÜrelim fırında kızaranakadar pisirelim
Şerbeti için 3 su bardağı su ile 2 1/2 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fındikla doldurun. Afiyet olsun..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo